måndag 16 mars 2009

Kokostoppar (Retrokakor, del I)

Vissa kakor är så enkla och så goda att det inte är konstigt att de blir riktiga klassiker. Såna där som passar på kafferepsfat, alltså! Här ett praktexempel med få ingredienser, superenkel tillagning och hög god-som-godis-faktor.

Receptet finns nog i alla kakböcker och antagligen också inristat i hjärnbarken på varje kakbakande tant med självaktning. Jag har anpassat receptet så måtten är enklast möjliga (ett ägg, en kokospåse...) och blir en ganska liten sats kakor, som ryms på en plåt.


Kokostoppar

100 g kokosflingor
1 ägg
25 g smör
3/4 dl socker
1 msk vetemjöl

Smält smöret och ställ åt sidan för att svalna lite.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i kokosen och smöret. Rör till sist i vetemjölet, ta lite extra om smeten verkar väldigt lös.
Sätt ugnen på 175 grader och låt smeten svälla i kylskåp medan ugnen blir varm.
Klicka ut på plåten och grädda i 12 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar