tisdag 31 mars 2009

Hemgjord pasta fylld med getost

Pastadeg:

4 dl durumvetemjöl
2-3 ägg
3 tsk olja
(Tog grundreceptet från påsen med durumvetet, men lämnade bort vatten och salt som där konstigt nog också stod att skulle i)

Fyllning

100 g chevreost
Några matskedar hackad persilja
1 tsk rivet citronskal
lite olivolja

Knåda ihop pastadegen och ställ i kyskåp. Mosa ihop fyllningen. Kavla ut pastan när den har kylts ca 1 h (den är jättekladdig annars), klicka ut fyllning, skär pastan i lagom stora fyrkanter och kläm ihop runt fyllningen. Koka i 2 minuter. Servera med rucolasallad.


Sen gällande huruvida det är vettigt eller inte att knåda ihop egen pasta eller inte, återkommer jag till i ett helt eget inlägg... Det är lite krångligt att få pastakuddarna lika stora och ännu krångligare att få dem att se jämna och aptitliga ut. Men det här blev riktigt gott i alla fall!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar