söndag 24 januari 2010

Getost- och citronfylld grisfilé

Det finns uppenbara fördelar med daytime-TV. En är att det kommer en outsinlig mängd matprogram. När man än knäpper på teven står det kockar där i mysiga kök och levererar tips och inspiration (och ibland riktigt avskräckande exempel).

Här en god rätt som jag såg i programmet "This food that wine" som sänds på Liv. Receptet är förfinlandssvenskat, gott och enkelt och kan verkligen rekommenderas! Vinrekommendationen var däremot usel så den kan vi strunta i helt. Drick vad du vill och servera med potatis, risotto eller bara en stor sallad.

Grisinnerfilé fylld med chevreost

1 grisinrefilé
ca 1 dl chevreost, hackad eller smulad
1-2 msk rivet citronskal
1 msk färsk basilika, hackad
0,5 msk olivolja

Sätt ugnen på 200 grader. Mosa ihop fyllningen: blanda getosten, citronskalet, olivoljan och basilikan och krydda med salt och peppar.
Skär ett snitt genom hela grisfilén så den kan öppnas till en platt längd som sen ska fyllas. Bulta köttet så det blir plattare.

Trädexperten är inte bara expert på träd utan även på saker som köttbultning och att demonstrera hur steksnöre ser ut.

Salta och peppra köttet på båda sidorna. Lägg sedan fyllningen i en smal sträng i mitten, rulla ihop till en rulle och bind om med steksnöret så att rullen håller ihop.

Såhär. Jätteenkelt.

Bryn rullen hastigt i stekpanna och sätt in i ugnen i 12-15 minuter. Skär i ca 2-3 cm tjocka skivor och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar