onsdag 22 april 2009

Muffins med fetaost och spenat

Matiga muffins. De här ska jag ta med mig till jobbet och ha i beredskap när det är ett par timmar kvar av arbetsdagen och jag är vrålhungrig och vill ha något salt. En halvminut i jobbmikron så smakar de ganska nybakat igen.
Lite spelt i muffinsen gör dem ännu matigare och ger god smak, men har man inte det hemma tar man bara vetemjöl istället.



Maries mellanmålsmuffins med spelt och spenat

3 dl vetemjöl
2 dl speltmjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
3 ägg
0,5 dl olja
2 dl naturell yoghurt
0,5 dl mjölk

1 påse djupfryst spenat
100 g fetaost, salladsost eller nån annan salt och fast ost

Blanda mjöl, bakpulver och salt. Rör ner ägg, olja, yoghurt och mjölk. Tina spenaten och kläm ut vattnet ur påsen. Rör ner spenaten och smula i osten.
Klicka ut i muffinsformar och grädda i 25 minuter i 200 grader.

3 kommentarer: