tisdag 13 januari 2009

Nougatmuffins



Receptpremiär blir det med dagens efterrätt: riktigt goda muffins som dessutom är superenkla. Personligen tycker jag det är alldeles för petigt med muffins där en del av smeten ska vispas, mjölet siktas... Ja, ni fattar. Grejen med muffins är ju att allt bara ska röras ihop och så blir det grymt gott. Som i det här fallet.

Muffins med nougat
12 st

4 dl vetemjöl
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt

1 ägg
1 3/4 dl mjölk
25 g smält smör

50 g nougat (jag hittade av nån anledning ett överblivet mignonägg i kylskåpet, det var passligt.)

Blanda de torra ingredienserna. Blanda i ägget, mjölken och smöret. Grovhacka nougaten och blanda i den till sist. Klicka ut i muffinsformar och grädda i 225 grader i 15 minuter.
Allra godast nybakade, när nougaten inuti fortfarande är lite smält.

5 kommentarer:

  1. Wow! Måste smaka snart.. Sådär! Gooo.

    SvaraRadera
  2. Oj, toppen! Älskar att läsa matbloggar. :) Jag kan tipsa om en annan matblogg. http://sekasoppa.vuodatus.net/blog/
    Hon gör helt otroligt fin mat, alltså estetiskt fint.

    SvaraRadera
  3. Och de var jättegoda! En avnjöts dessutom till frukost i söndags. =)

    SvaraRadera
  4. Sån tur att all texmex-mat gjorde gästerna så mätta och belåtna att muffinsen räckte ända till frukost! :)

    SvaraRadera
  5. Anna: wow, vilka bilder! Tack för tipset.
    Jag måste helt klart klura ut hur man knäpper snyggare matfoton.

    SvaraRadera