Hurra för min sambo, som har blivit magister och haft födelsedag på en och samma dag!
Gjorde en somrig bakelse till efterrätt när vi firade med middag på balkongen. Blev inspirerad av ett recept i senaste numret av Maku men det krävde en hel del ändringar (ett helt pajskal med rätt lös kräm är ingen hit för det första), så här är min variant. Krämen blir söt och fyllig och smaken av kokos och lime bryter av fint mot jordgubbarna. Mmm, man borde fylla år lite oftare... Eller bli magister oftare.
Sommarbakelse med kokos-limekräm och jordgubbar
4 små pajer
Pajskal:
50 g smör
1/4 dl socker
1/2 ägg
ca 2 dl vetemjöl
1/4 tsk bakpulver
Blanda ihop och tryck ut i portionsformar. Grädda i 200 grader i 15 minuter.
Kokoskräm:
1 dl kokosgrädde eller tjock kokosmjölk (sådär tjock som den blir om den skiktar sig)
1/2 lime, saft och rivet skal
1/2 ägg
1 msk maizena
2 msk socker
1 dl vispbar vaniljsås
Blanda allt utom limeskal och vaniljsås. Värm upp försiktigt under omrörning tills krämen tjocknar, se upp så den inte börjar koka. När den har tjocknat, ta den av plattan och låt svalna. Smaksätt med limeskalet.
Vispa vaniljsåsen. Vänd ner kokoskrämen då den har kallnat.
Lägg upp i pajskalen och garnera med jordgubbar.
Jag vill också läggas i pajskal täckt med jordgubbar.
SvaraRaderaGod var den!
Jag kan vända ner dig då du har kallnat. :P
SvaraRadera