
Vitchoklad-vaniljyoghurt-pannacotta
2 dl grädde
2 dl vaniljyoghurt
2 gelatinblad eller 2 tsk gelatinpulver
1/3 dl socker
knappt 1 tsk vaniljsocker
50 g vit choklad
Blötlägg gelatinbladen (använder du pulver vispar du bara i det i den varma vätskan senare). Finhacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädde, socker och vaniljsocker i en kastrull. Häll en skvätt av gräddblandningen över chokladflisorna och rör om så de smälter.
Lägg i antingen de blötlagda och urkramade gelatinbladen eller gelatinpulvret i den heta gräddblandningen så de smälter. Låt svalna en aning (ungefär tills du kan doppa i fingret utan att bli skållad) och rör ner vaniljyoughurten. Häll sedan hela blandningen från kastrullen, lite i taget, i den smälta chokladen. Häll upp i glas och låt stelna (tar minst två timmar).
Rabarbertäcke: Koka upp ett par deciliter rabarber skurna i centimeterstora bitar med nån matsked vatten och ett par matskedar socker. Låt koka i ca 10 minuter tills rabarbern är mjuk. Vill du ha ett stelnat rabarbertäcke, tillsätt 1 gelatinblad/1 tsk gelatinpulver per 1,5 dl rabarberblandning. Häll över halvstelnad eller stelnad pannacotta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar