Jag tog det här enkla receptet från Leila bakar och recept.nu. Funkar fint men minska saltmängden lite, knappt 2 tsk salt i degen är helt tillräckligt.
Bagels är lite lustiga eftersom de ska kokas innan de gräddas. Kan ju låta lite jobbigt
Fattas bara kaffe i pappersmugg och bakgrundsbruset från en åttamiljonersstad, så kunde man tro att man var tillbaka på Manhattan. Yummy. (Och glöm inte att kaffekoppen ska motsvara en normal dagsranson av kaffe, minst.)
-- edit: full saltmängd kan fungera bra åtminstone om du halverar satsen (och alltså då sätter 1,25 tsk salt) enligt en säker källa som provbakat. Så sätt så mycket salt du vill :)
Har funderat på att laga bagels nångång faktiskt. Man borde prova :)
SvaraRaderaJa, prova, det är inte svårt alls! :)
SvaraRaderaEn annan bra sak som jag glömde skriva i inlägget är att de håller sig fräscha ganska länge, tack vare kokningen.
De ser hur härliga ut som helst! Och nu måste jag naturligtvis testa det själv också!
SvaraRadera