måndag 14 september 2009

Torka trattkantareller

"Försök och misstag" kunde vara en lämplig bildtext.

Till vänster: 2 dygn utbredda på plåtar och bakplåtspapper i rumstemperatur, sedan ett par timmar i varmluftsugn, 45 grader. Liknar det ursprungliga tillståndet.

Till höger: Varmluftsugn 50 grader i tre timmar, ligga i avknäppt ugn över natten, sedan några timmar till i 50 grader. Med kolsvart resultat.

Har inte smakat på någondera ännu men det blir intressant att se om det är någon skillnad.

3 kommentarer:

  1. Mamm skicka med torkade trattisar åt mig :) Tips: Morsan har köpt en liten torkmaskin. Jättebra att torka svampar, äppelbitar och annat i. Inga svarta resultat heller ;)

    SvaraRadera
  2. Gjorde nästan samma fel men i vanlig ugn i fjol.Dom svarta smakar lika dant som som dom gråa, så släng dom inte för gudsskull!!!

    SvaraRadera
  3. Tack emson, bra att veta! :)

    SvaraRadera