måndag 28 september 2009

Det största äpplet



Nyss hemkommen och ordentligt jetlaggad fortfarande, men det är bara att konstatera: New York är fantastiskt. Precis sådär fantastiskt som alla säger, fast ännu lite mer. Att det dessutom var sol och sommarvärme nästan hela tiden gjorde ju inte saken sämre.

Utsikt från en skyskrapa, frukostpicknick i Central Park, shopping tills väskan blev sprängfylld, och en myllrande mix av människor och byggnader och budskap som aldrig tar slut.
Häftigt var det. Och jag skulle gärna åka dit igen.

5 kommentarer:

  1. Fanns det inga dåliga sidor? :) Massor med avgaser, livsfarliga rånare, bara fet mat? Bara så att man har några bra orsaker att inte vara avis.. ;)

    SvaraRadera
  2. Fy fän vad jag längtar tillbaka just nu. Avgaserna var inget problem, bilarna är nya och industrin långt borta. Det fanns allt från fet till mager mat. Det finns orsaker att vara avis OCH orsaker att längta tillbaka. Tyvärr.

    SvaraRadera
  3. Linda: Alltså en överraskning var nog att stan kändes väldigt trygg. Och jag har aldrig upplevt så otroligt många vänliga människor som kommer fram för att hjälpa en när man ser det minsta vilsen ut!
    Att maten är fet, söt och transfettig kan jag lugnt medge. Men å andra sidan går man så otroligt mycket då man turistar i nyc så man kan proppa i sig så mycket man orkar av läckerheterna - slutsumman verkar ändå vara minus på vågen :)

    SvaraRadera
  4. Här är en till som längtar tillbaka. Funderar t.om. på att försöka fixa jobb vid företagets dotterbolag over there. Det finns ALL sorts mat i NYC. Frukosten är nog ganska fett- och sockerbaserad, men visst finns det alternativ. Vi åt t.ex. gudomlig etiopisk mat (med händerna). Utbudet av etnisk mat är fantastiskt. Det är otroligt att det finns städer som pulserar dygnet runt. Och som fylls med så många olika sorters människor. Jag kunde gå omkring med en I love New York tröja hela tiden...

    SvaraRadera
  5. Men man kom igång ganska bra efter en fettsockerfrukost :D

    SvaraRadera