torsdag 11 mars 2010

Masaman curry

En vintrig, matig curry med kött och potatis, som serveras med ris. Receptet är från matlagningskursen i Thailand. Där mosade vi ihop currypastan själv också. För dig som inte vill mortla och banka och citrongräsa i en halvtimme före själva matlagningen har närmaste thaibutik rätt påse för den här rätten.

Masman curry

1 kryddpåse Masman curry paste
400 g kycklingstrimlor (eller fläskkött)
1 burk kokosmjölk
3 msk hackade jordnötter
3 potatisar
1 stor gul lök

till kryddning: fisksås, socker, limesaft

Skala och tärna potatisen. Hacka löken. Hetta upp ungefär en deciliter av kokosmjölken i en wokpanna och rör ut kryddpastan. Stek kyckling, tärnad potatis, lök och jordnötter i kryddblandningen i någon minut. Häll på resten av kokosmjölken. Låt koka tills potatisen är mjuk. Smaka av med någon matsked fisksås, en nypa socker och lite limesaft.
Servera med jasminris.

1 kommentar: