En vintrig, matig curry med kött och potatis, som serveras med ris. Receptet är från matlagningskursen i Thailand. Där mosade vi ihop currypastan själv också. För dig som inte vill mortla och banka och citrongräsa i en halvtimme före själva matlagningen har närmaste thaibutik rätt påse för den här rätten.
Masman curry
1 kryddpåse Masman curry paste
400 g kycklingstrimlor (eller fläskkött)
1 burk kokosmjölk
3 msk hackade jordnötter
3 potatisar
1 stor gul lök
till kryddning: fisksås, socker, limesaft
Skala och tärna potatisen. Hacka löken. Hetta upp ungefär en deciliter av kokosmjölken i en wokpanna och rör ut kryddpastan. Stek kyckling, tärnad potatis, lök och jordnötter i kryddblandningen i någon minut. Häll på resten av kokosmjölken. Låt koka tills potatisen är mjuk. Smaka av med någon matsked fisksås, en nypa socker och lite limesaft.
Servera med jasminris.
Tack, precis vad jag behövde!
SvaraRadera